USM i Norra Hammar och Mittenduro i Hudiksvall

Förra helgen var det premiär för Marcus och USM. Vi kunde efter en ganska stressig dag på jobbet komma iväg vid halv fem-tiden. Regnet  hängde i luften mest hela vägen för att utanför Gävle vräka ner. Vi tog oss till en ny favorit rastplats utanför Sala där vi stannade för natten.

Förr i tiden var det Scandic vi bott på, numera är det rastplatser vi stannat på, mackar vi tankat på, parkeringsplatser vi pinkat på och ställen vi kört fel på.

Nåväl tidigt nästa morgon drog vi vidare och anlände strax före tolv till Norra Hammar som ligger söder om Jönköping.

Marcus som bestämt sig för att gå proven två gånger tog Ezter med sig ut i skogen direkt. Mats lastade ur och fixade med vagnen medans jag fixade lunch.

Biffar med potatis, lök och morotsstuvning är vår standard lunch. Supergott! Kocken heter Mormor.

Efter lunch dök Phillip Gunnari från Bollnäs upp och Marcus fick sällskap på sin extremt långa promenad. Sen blev det besiktning, middag, lite slötittande på tv:n innan vi gick och la oss.

Lördag morgon var det frukost vid sju, som vanligt, och tiden rullade på och snart var klockan 9 och Marcus var klar för start.

Klar för start!

Banan bestod av mestadels sand, endast sträcka ett var lite endurolikt som vi är van vid vilket gjorde att det var riktigt svårt för Marcus att köra så som han ville. Han kämpade iallafall på och låg stadigt på en 9:e plats. Sen gav knäet sig tillkänna och trots Alvedon fick han dra ner på gasen och tappade då några placeringar, han slutade på en 11: e plats vilket är väl klart godkänt, men han själv är såklart inte nöjd.

Pappa Mats fixar vid servicen….Några minuters vila innan det är dags för nästa sträcka.

Vi packade rast ihop och började vår resa norrut.Planen var som vanligt att stanna på Ikea i Västerås och samtidigt äta där men som vanligt så styr Mats och Marcus om det till att vi ska äta när vi kommer fram. Så inget Ikea denna gång heller.

Vi 9-tiden på kvällen var vi framme på banan i Hudiksvall där Mittendurocupen hade premiär på söndagen.

På söndagen vaknade vi vid 9-tiden, så skönt att bara ta det lugnt på morgonen. Utanför hördes bilar, hojar, prat och skratt. Men vi satt bara lugnt och åt frukost och såg på Gomorgon Svergie.

Conny Eriksson och Mats tampades i 40+ klassen. Mats 26:a och Conny 31:a

Säg det som varar för evigt, snart var det full fart. Nu har Marcus gått från ungdomsklassen till Breddklassen. I bredd kör man tvärtemot vad namnet kanske säger flest varv och det är oftast dom snabba förare som kör i den klassen. Mats skulle som vanligt köra i motion 40-.

Premiär även för Anton Johansson denna dag. En fin 4.e plats i juniorklassen

Första start var klockan ett. Marcus skulle köra 15 sträckor och Mats nio. Marcus kämpade på och tyckte det var kul. Dagens resultat var 9:a vilket är jättebra med tanke på motståndet. Hade han kört i juniorklassen (där han för sin ålder hör hemma) hade han blivit 2: a bara några sekunder från första platsen.

Marcus trivdes bra i på Hudiksvalls steniga banor till skillnad mot sanden i Norra Hammar.

Mats körde också på bra, tyckte kanske att det var lite jobbigare än vad Marcus tyckte men han var nöjd med sin 26;e plats.

Joakim Grelsson som vanligt i kanonform och vann överlägset med nästan 3 minuter ner till tvåan.

Mats, foto Helena NordlöfMarcus
foto Helena Nordlöf

 

Sen var det bara att packa ihop och dra hemåt. Jobba några dagar och sen fara söderut igen. Det är USM i Finspång 5 juni och självklart är vi på plats.

I nästa blogg kommer ni att få veta vad Mats och Marcus gör med denna snabba kille…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *