USM i Mariestad och Mittenduro i Östersund

Känner nu att jag ligger efter med skrivandet men är man tidsoptimist så är man och resultatet är ju att allt ständigt bara snurrar runt. Men 8 september, snart en månad sen, men känns som igår var det dags för USM i Mariestad, Mats som har en förkärlek till just Mariestad ville att vi skulle dra iväg tidigt på torsdagen, skyllde på att vi kunde stanna och shoppa på vägen men det var nog en Mariestad som lockade……  Men vi tog det ganska lugnt neröver stannade överraskande nog både på Biltema och Jula:)

Tomas övervakar så Mats gör rätt, vilket kan behövas ibland…..

Övernattning blev det i Tärnsjö strax före Sala och vad passar då bättre än att slinka in på Karlströms ? Fördelen med Karlströms är att Dollarstore ligger mittemot och då hann vi även slinka in dit. Vi lunchtid var så framme i Mariestad. Bra depå på gräs  och strax efter oss dök Isak Österberg upp med pappa Ove och sen kom Anton Rosendal men pappa Tomas. Lite lunch och sen gav sig grabbarna iväg och gick banan medans vi njöt av solen med en öl och ett glas vin. Ltie byggande av depå och lite fix med hojarna innan det var dags för besiktning och sen drog vi oss tillbaka in i vagnen och mös framför TV:n.

Grabbarna är klara för start. Marcus , Isak och Anton.

På lördagsmorgonen var det som vanligt start vid 9-tiden, så tidig frukost och sen var det uppvärmning, blandande av dryck, piller och pulver och lite annat. Tre varv skulle köras och varje varv bestod av 3 sträckor varav ett extreamprov. Målgång beräknades till strax före tolv. Det rullade på bra för Marcus som slutade på en 8:e plats denna dag.

Lite läskigt att titta på, tycker jag men bra bild fick jag till iallafall.

Efter målgång var vi snabb som bara den att lasta för nu var det bara 61 mil till Östersund med en beräknad körtid på över 8 timmar. Upp till Laxå där vi skulle äta hade vi fullt upp med läxläsning. Marcus skulle ha prov i Samhällsekonomi på måndagen så vi hade en del att tröska igenom. Efter Laxå där vi åt lunch återgick vi till det vi gör bäst, Mats lyssnade på ljudbok, Marcus såg på film och jag stickade. Detta medförde att vi efter ett antal timmar i bilen glömde svänga i Sveg så det blev en tur genom Vemdalen och Björnriket. Tur för mig att Mats hade min telefon med Google maps i örat som sa sväng höger också körde han rakt fram i korsningen, så jag tycker nog att det inte var mitt fel denna gång 🙂 Nåväl Marcus fick se fjällen och jag livade upp det hela med att spela Det är så Hälsosamt och stärkande i fjällen….

Nått blev fel, telefonen hamnade i filtallriken….

Vi halv elva tiden var vi iallafall framme, nattsvart var det när vi rullade in i depån, familjen Gunnari var på plats och det var tur för vi behövde styra vagnen på plats och det hade vi nog inte klarat utan hjälp, Det blir inte kul att ta sig härifrån om det blir regn sa jag, och efter det regnade det mer eller mindre tills vi for hem på söndagen.

Uppehåll en stund innan starten gick, strax efter öppnade sig himlen.Marcus på gräsprovet.

Starten skulle gå klockan ett och fram till dess hade vi det rätt bra, regnet kom och gick mest hela tiden och när mormor och morfar dök upp tillsammans med några släktingar bosatta i Östersund så vräkte regnet ner.Vi tittade en stund med ställde sen vattenflaskor och glasögon i depån (fick lite extra hjälp också av Leffe ) och gick till vagnen och gjorde lite lunch. Korv med bröd stod på dagordningen och till detta serverades lite bubbel eller mjölk. Våra 80-åriga släktingar tyckte att bubbel passade bra till korven medans vi som hade ansvar höll oss till mjölken. Ibland skulle man verkligen vilja vara 80!Lite lunch med bubbel. Mammas kusin Ingegärd och pappas kusin Anna-Karin hälsade på.

Tävlingen då, regnigt och lerigt var det, halt och jävligt i skogen men Mats och Marcus var ju glada ändå, Mats blev 25:a och Marcus 5:a, som vanligt kan man säga.

Lite extra hjälp i depån, morfar håller hojen och Per Karlsson fick hjälpa Marcus och skrapa lera.Två pantertanter med Marcus vid målgång.

Nån kram blev det inte denna dag !

Och som vanligt lastade vi lite snabbt och skulle fara men det gick inte så bra, däcken slirade och vi kom inte en meter ens. Som tur var hade Håkan Grelsson sin 4-hjuling på plats och kunde bogsera oss från depån. Lite pinsamt men Håkan tyckte det nog var lite kul…..

Räddaren i nöden !

Nu lider ju säsongen mot sitt slut, USM är avklarat, Marcus blev 7:a totalt. Bra tycker vi, skit tycker han men alla vet ju att mammor alltid har rätt så Bra jobbat Marcus!

Nästa tävling är då SM i Söderhamn och därefter Mittenduro i Sundsvall. Sen är säsongen till ända.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

,,,,

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *