USM i Finspång och Mittenduro i Timrå

Nästa sväng på vår resa var USM i Finspång. Eftersom Mats blandat ihop alla datum och hade inte riktigt koll på att tävlingen var på söndagen så hade han ledig dag även på fredagen och tyckte därför att vi skulle dra iväg söderut. Av en tillfällighet fick han kontakt med Albin Elowsson som lovade att träna Marcus på fredagen så det var bara att stå på och eftersom vi hittat en ny trevlig rastplats söder om Sala så var det målet för torsdagens körning. Vi är ju en familj av tradition så vi körde på och stoppade i Marcus yoghurt, bananer och mackor på vägen så att vi kunde göra middag när vi stannade för natten. Som brukligt blev det Thai mat med nudlar.

Albin och Marcus

Klockan 10 nästa dag skulle vi vara hos Albin så det blev en tidig morgon med frukost i bussen, och redan vid halv 10 var vi framme hos Albin. Han har tillgång till en egen bana som ligger på en stor bondgård. Denna dag var även Anders Eriksson där och håll ett träningsläger.  Vi fick parkera husvagnen intill bondens hus.  Marcus och Mats iväg tillsammans med Albin upp mellan hagarna och kossorna. Tilläggas kan också att detta var nog årets varmaste dag, perfekt för att vistas på en bondgård eller i skogarna…..

Mysigt med kossor fast även lite läskigt…

Efter att ha bäddat och plockat undan i vagnen gjorde jag ordning lite melon och vattenflaskor i en korg och tog Ezter med för en promenad bort till banan. Vi har nog aldrig sett en kossa på nära håll förut, här var det massor och när vi gick förbi dom så följde dom efter oss hela gänget (förvisso innanför staketet) men lite skrajsen blev man allt när 15 kossor rör sig snabbt mot en. Vi pinnade på allt vi kunde och snart såg vi istället en massa hojar körandes runt, runt. Det var Anders Eriksson som hade träningsläger för ett gäng. Jag hittade snart vår buss men trots att vi hängde kvar ett tag där (mest i förhoppning att Anders Eriksson skulle komma dit) dök inte mina grabbar upp. Så vi knallade tillbaka och denna gång var vi lite morskare när vi passerade kossorna.

Efter tag kom dom tillbaka, glad i hågen och mycket nöjda. Albin Elowsson är en fantastiskt trevlig och ödmjuk kille med båda benen på jorden. Marcus var så nöjd med de tips han fått och Albin konstaterade att han tagit åt sig av tipsen och gjort framsteg.

Här har vi träning i campinglivet. Sådär gick det.

Nu var det dags för nästa äventyr, nu skulle vi campa på Karlsborgs Camping. Lite ångest hade åtminstone både Marcus och jag vad gällde parkeringen av husvagn. Man har ju hört mängder med historier om det. Men som alltid fixade ju Mats det hur lätt som helst. Mats och Marcus tog ett snabbt bad och sen gjorde vi lunch. Efter maten hittade vi en fästing på Ezter så Mats och jag tog en promenad till apoteket som låg hur långt bort från campingen som helst. Vi gick och vi gick denna årets varmaste dag, som tur var hittade vi en bar där vi kunde ta svalka oss med en öl. När vi tillslut kom tillbaka till husvagnen var vi bara tvungen att bada, jag som är en riktig badkruka och vill helst inte bada i Sverige njöt verkligen av badet. Så nu är årets bad bortgjort:)

Bad den 4 juni i Sverige. Ja året var 2016 då det fungerade!

På kvällen firade vi vår 10-åriga bröllopsdag med en god middag på Idas Brygga.

10- årig bröllopsdag. Var tar tiden vägen ?

På lördagsmorgonen checkade vi ut och drog vidare till Finspång. Som vanligt är Mats skeptisk till mina vägval och Googlemap, men fram kom vi även denna gång trots allt (mellan vissa orter är det ju bara småvägar) Väl framme kunde vi konstatera att det pågick en endurotävling, Mats något irriterad över att han inte vetat om det, för då kunde han ju kört, men framförallt fick vi inte komma in förrän efter klockan tre, och om vi läst inbjudan ordentligt hade vi vetat det. Så vad göra ? Vi far till Norrköping och går på Ikea föreslog jag och till min förvåning var det ingen protest. Vi drog iväg för att när vi kom till Norrköping inse att det inte finns Ikea i Norrköping. Så vi tankade och  for tillbaka. Vi kröp in i vagnen och fixade lite käk och inom nån timme kunde vi ta oss in och parkera. Efter nån timme kom Philip Gunnari och Marcus och han började gå proven. Den vanliga kvällsproceduren började sen med pasta, skriva tidkort lite film och lite lördagsmys.

Marcus får lite pepning av Isak och Mats

Söndagsmorgon blev en lugn. Första start var inte förrän klockan tio. Så vi slöade på och sen dök Isak Jinton upp, Isak är tremänning med Marcus och dessutom bror till vår bloggerska Jonna  Jinton. Alltid lika kul när Isak kommer. Nu har han dessutom köpt egen hoj och tränar i Botskyrka och ska köra Stångebroslaget i år.

Marcus startade strax efter tio och första sträckan som var ett crossprov på 5-6 minuter hade Marcus en 6:e tid bara sekunder ner till en 5:e plats. Sträcka 2 och 3 bestod av mer skogspartier och på dessa låg han också på 5-7 bästa tiden. Sjukt spännande var det, och rätt som det var låg han på en 5:e plats och det är ju faktiskt en pokalplats, lite extra kul. Så han körde på allt stämde, knäet fungerade och han hade bara jättekul. Och efter ett par timmar körning slutade han på en 5:e plats. Nu ligger han på en 8:e plats i serien.

 

Ja sen packade vi ihop och for hemåt. Mats passade på att stanna och köpa en ny hoj i Katrineholm, samma som han har men med startknapp eller vad det nu heter. Sen fick vi då ta en ny väg hem och det var lite spännande för vi har ju så mycket pyssel för oss så vi har lite svårt att hålla koll på kartan. Så efter ett tag upptäcker jag att vi är på väg söderut igen mot Örebro. Suck…. typ  10 mil fel. Mats han fattar ingenting, han följer bara vägen. Helt galet…. Denna lilla felkörning gjorde ju att vi missade Ikea även denna gång. Vi körde till Ångersjön, norr om Söderhamn där vi stannade och sov. Vid 12-tiden nästa dag var vi hemma igen efter denna för oss ganska långa tipp (tidsmässigt alltså)

På väg hem passerade vi genom denna vackra allé

 

Helgen därpå var det då dags för Mittendurocupens andra deltävling i Timrå. Denna dag skulle även Johan köra så det skulle bli en kamp bröderna i mellan. Fast hur duktig Marcus än är så är brorsan fortfarande snabbare. Men riktigt spännande var det. Regnet hängde i luften och efter nån timme vräkte det ner, då är man rätt tacksam för att man har ett tält med sig. Marcus och Johan skulle köra 14 sträckor och Mats 10 sträckor, Så det blev ett virrvarr av blöta handskar, smutsiga glasögon, vatten och resultat. Man hann precis sätta sig ner med plattan då kom nån in och behövde nått…

Rörigt värre innan start….

Lugnt värre… Anton klar för start och Robert har full koll.

Johan blev 2:a denna dag, slagen av Grelsson, vilket inte var oväntat kanske. Marcus blev 9:a och ligger nu 5:a i cupen.

Grelsson 1:a och Johan 2 :a, på 3:e plats kom Daniel Sundqvist från Hudiksvall

3/5 av Team NDMX.se

Mats nöjd och glad, kanske för han blev 26:a i denna tävling eller kanske för att vi ska på Ikea!!

Ja nu tar vi ett lite uppehåll i tävlandet, nästa USM går i Laxå 6 augusti och Mittenduro i Bollnäs den 7 augusti.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *