USM i Falköping

Så var vi då igång igen, Marcus har tränat och längtat till detta hela vintern och är i toppform. Mats och jag blev väl lika förvånad som vanligt att säsongen var igång igen men det känns riktigt kul att vara i vår SM-bubbla.

Första tävlingen för i år var USM i Falköping, blott 78 mil ! Vi hade rätt mycket att stå i både Mats och jag så vi kom iväg först vid halv-sex tiden på fredagkväll. I år har vi ändrat på våra rutiner lite och stannar redan vid Höga Kusten bron och äter middag i vagnen.

Sen stod vi på fram till halv elva då vi stannade för natten strax innan Gysinge. Nu blev det film och kvällsmacka, promenad för Madicken och sen var det dags för kudden.

Lördagsmorgon var det upp tidigt och frukost i bilen, och strax före tolv var vi framme på banan i   Falköping.  Fantastiskt väder, solen sken och det var riktigt varmt och ett ännu varmare mottagande fick vi av familjen Jonsson som kom redan kvällen innan och tagit en bra depåplats åt oss.

Strax efter oss kom Familjen Gunnari och sen Ove och Isak Österberg och till sist Tomas och Anton Rosendahl. Nu var alla grabbarna samlande och kunde börja gå proven. Detta tog i princip hela eftermiddan och vi fick en trevlig stund vid med kaffe i solen.

Trevligt har vi på våra resor.

På kvällen blev det grillning med nästan hela gänget och många skratt och en och annan öl. Sen for Jonssons och Rosendals till hotellet och vi andra gick och la oss.

Alla väder sighter hade visat regn på eftermiddagen vilket hade passat bra in i tävlingsschemat, så när vi vaknade vid 8-tiden av smattret på taket kändes det lite trist. Vi låg kvar i sängen och envist tittade på klart.se som visade solsken och kunde bara konstatera att dom hade fel! Så på med regnjackan och stövlar och ut, shorts dagen innan kändes lite otroligt men ny dag med nya förutsättningar. Det skulle iallafall bli dammfritt.

Anton och Marcus klara för start.

Lite förberedelser och strax var det dags för förarsammanträde och starten. klockan 10.06 rullade Marcus upp på startrampen och sen var allt igång. Tre prov skulle körs och iår då Marcus stigit upp till USM 3 blev det 3 varv + 2 prov som han skulle klara av på tre och en halv timme.

Nu börjar några nervösa och spännande timmar för mamma.

Sträcka 1 var ett crossprov som tog ca 6 minuter, Marcus startade lite försiktigt och var 26:a efter den första sträckan. Sträcka 2 var ett enduro prov som tog ca 11 minuter att köra, därefter var det en transport och sen service. Marcus var vid gott mod och såg oförskämt pigg ut och framför allt tyckte han att det var jätteroliga sträckor. Sträcka 3 var ett extreme prov på ca 3 minuter och sen en längre transport och så service igen.

Lite shopping till Hampus hann jag iallafall med.

Varv efter varv plockade Marcus placeringar och slutade på en 16 plats, 9 sekunder från en 15;e plats som skulle inneburit SM-poäng.

Oskar Jonsson som körde sin andra SM-tävling (körde Skövde i fjol också) slutade på en 11:e plats i USM 2. Superbra kört! Albin Sjölin också från Timrå körde sin första SM tävling och slutade på en 27:e plats.

Oskar Jonsson från Timrå.

Albin Sjölin från Timrå. Bra jobbat !

Dom övriga i gänget körde också bra, Anton blev 24:a, Isak blev 40:e och Philip 43:a. Alla dom körde i USM3.

Efter tävlingen tog Mats tåget hem och jobbade medans Marcus och jag campar här i Falköping eftersom stora SM går av stapeln till helgen.

I tisdags var vi i Tibro på läger med Anders Eriksson.

Marcus fick hjälp med fjädring, häng och allt annat som jag inte förstår.

Endast sex stycken var med på lägret, riktigt lyxigt!

Idag har vi gått sträcka 4, mycket nerför och uppför, stenar och stubbar. Nu vet jag varför jag håller mig i depån! Inte bra för nerverna att se detta.Madicken var också med, hittade ett blöthål med lite vatten.

Idag har vi också varit i Lidköping och kört. Nu är det vila, äta och gr proven som gäller för Marcus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *