USM i Enköping

Så var det dags för sista USM-tävlingen. Denna gång i Enköping, planen var att vi skulle komma iväg vid 4-tiden och trots all rutin fungerar det inte alltid. Halv sex var klockan när vi lämnade Ö-vik, så planen att åka hela vägen till Sala och Karlströms Motor blev skrotad och vi tog i vanlig ordning rastplatsen i Högbacka.

Kvällsfika i vår nya vagn. Det blev så bra:)

Dagen till ära hade vi vår nya husvagn, det blev efter timmar och åter timmar av surf på Blocket, fara runt och titta på husvagnar en Polar 560 som vi köpte på en Husvagnsfirma här i stan. Och när vi väl bestämt oss gick det snabbt. Tittade på måndag, gjorde affär på tisdag, hämtade den på onsdag och sov i den på torsdag.

Nåväl, Högbacka på torsdagkväll och Karlströms Motor på fredag morgon klockan 10, helt enligt plan. Som vanligt lite shopping där och sen iväg mot Enköping. För sista gången kunde vi bara rulla in på uppmärkt plats i depån. Vi har blivit lite bortskämda av Grelssons som alltid är där först och tar depåplats åt oss. Nästa år när dom inte kör USM får vi klara oss själva.

Som ni ser var det riktigt lerigt här, inget för solskensåkare.

När husvagnen var uppställd och lunchen bortgjord tog Ezter och jag oss en promenad medans Mats och Marcus tog en lite längre promenad på hela tre och en halv timme ! Så lång tid tog det att gå sträcka 2. När dom kom tillbaka var dom leriga upp till knäna och trötta. Efter en stunds vila och sen lite fixande med hojen var det dags att dra sig tillbaka och käka middag och gå igenom morgondagen.

Snart klar för start. Mats ser sammanbiten ut, för sonen eller sin egen del, vem vet?

Varvet bestod av 3 sträckor som Marcus skulle köra  två gånger. Första sträckan var mer ett crossprov, andra var en riktig kåsa sträcka, lång och besvärlig med stora vattenhål och djupa spår, den tredje var också ett enduroprov men lite enklare och inte så långt.

Klar för start.

Detta borde vara en bana som passade Marcus men så var det inte, han körde in i ett träd på första sträckan och sen fick han aldrig till körningen och slutade på en 11:e plats och blev 8:a i cupen.

Inte så jättenöjd med dagens körning går Marcus igenom alla tiderna.

Efter lunch var det dags för Mats att köra, han skulle köra Götapokalen och anmält sig i Motionsklassen. Samma bana som Marcus men bara ett varv + 1 sträcka. Han tyckte nog att det var ganska så jobbigt trots att han inte riktigt ville erkänna det. Det gick i allafall ganska bra han blev också 11:a av 18 startande.

Vår vapendragare Joakim Grelsson tog hem guldet för hela USM 3-klassen. Synd för oss då dom nu lämnar USM och satsar enbart på SM.

Vi lastade snabbt och drog iväg hemåt. Vi hade en plan att stanna på Axmarbrygga och sova där men Mats tyckte det gick bra att köra så det blev Max i Sundsvall i stället, nästan lika bra. Marcus ville dock att vi skulle sova en natt till i vagnen så vi stannade vid Höga Kusten bron och sov där. Riktigt mysigt! Vi är så nöjda med vagnen.

 

Säsongen närmar sig sitt slut, det är finalen av Mittendurocupen och Gotland kvar.

Körkort som vanligt av Elin Björklund.

En kommentar på “USM i Enköping”

  1. Isac skriver:

    Blir det nån kåsa för Johan i år?
    Jag och pappa ska dit och kika tänkte vi 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *