Timråkåsan 2015

Vi hann knappt hämta oss från Novemberkåsan innan det blev aktuellt med Timråkåsan. Självklart ville Marcus köra och självklart fick han det.  Under veckan var han lite krasslig och djävulen på axeln jublade men han piggade på sig och vi kunde fara.

Efter några dagar med alvedon så var Marcus fit for fight igen.

 

Eftersom han nästa år kommer att gå upp till junior och att man kan plocka ut den licensen f o m 1 december kunde han iår år ställa upp i breddklassen och vi behövde inta åka iväg så himla tidigt. Första start var klockan tolv. Breddklassen skulle köra 3 varv på dagen och fyra på kvällen.  Mats som startade i motion skulle köra två varv på dagen och tre på kvällen.

Marcus körde Johans 250 idag. Det var ju ett lyckat val.

Vi lämnade Ö.vik vid halv nio-tiden och denna gång var det bara typ 15 mil, hemmatävling mao. Vi körde lugnt och sansat ner blev t o m omkörda av en buss.och var framme vid halv elva.  Efter anmälan var det dags att lasta av och byta om. Vi hade tagit med en gasolkamin för att få varmt bak i skåpet och det fungerade riktigt bra. Varje varv bestod av två sträckor som tog ca 11 minuter vardera. Så jag hade fullt upp med att ge vatten, energikakor och t o m  att skruva.  När Marcus for ut på sin nästa sträcka kom Mats in. Väldigt körigt blev det.

Mats körde bra men fick till slut stryk av Conny Eriksson. Hatten av.

Mats ska förbereda hojen inför nattetappen

Efter dagsetappen hade Marcus en 6:e placering i bredd och Mats en  18:e plats i Motion. Lite fix med lysen och så och sen åt vi lunch. Klubben hade satt upp ett gigantiskt tält där dom hade matservering. Jättebra ordnat och god pasta. Sen blev det att sitta i bussen och sova nån timme. Ezter fick pojkbesök av Lasse och Kim medans jag fick en pratstund med Camilla, alltid trevligt. Så fort var det dags att starta kvällsetappen. Pastan och vilan måste ha gjort Marcus gott för nu började han köra riktigt bra. Pallplaceringar på nästa alla varv, och efter 9:e sträckan var han trea. Det var så spännande….  Trots en fastkörning på sista sträckan kunde han behålla in placering ända in i mål. Det blev en riktigt bra premiär i juniorklassen.

Lyse på.Mycket att hålla reda på för mig, batterier tider och placeringar och allt annat dom behövde.

Mats hade också bra utveckling. från en 18:e plats efter dagsetappen till en 12:e plats. Han var riktigt nöjd med sin insats,  Johan tyckte dock att det var lite lite körtid, lite för mycket funktionärer i spåret och lite för lite surhål. Han flinade lite när Mats berättade hur jobbigt visa partier var.

Joakim Ericsson 1:a Per Jansson 2:a Marcus Westman 3:a

Marcus tyckte det var riktigt roligt, skulle t o m  kunna kört några varv till men jag var ganska less när vi vid halv nio-tiden började rulla hemåt igen.

MarcusMarcus

Marcus

MatsMats körde bra men fick till slut stryk av Conny Eriksson. Hatten av.

Superfina bilder som vanligt tagna av Helena Nordlöf, Timrå.

Nu väntar julfirande med hela familjen. Det blir Hampus första jul, vilket gör julen lite roligare.

God Jul och Gott Nytt År från alla oss i JMS.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *