Strålande resultat av Johan Westman igen!

INSERT IMAGE 283-image-1 HERE

I helgen avgjordes Bussjökåsan i Umeå.

Bussjökåsan som körs hos Umeå AK, betår av 3st sträckor i enduro. 1dagetapp på 50min, och 2 nattetapper på vardera 50 min. 31 förare var anmälda till detta, som skulle visa sig bli en enormt blöt historia!

I mål kom endast 18st, och bäst av alla ÖMK-are var Johan Westman som blev total femma! Nyss fyllda 15år, visade han att det finns talang så det räcker, de som var före han i mål var betydligt äldre, och hade det inte varit för en rejäl fastkörning på nattetappen hade han nog blivit 4-a. Det blev otroligt uppkört på sina ställen, och man blev tvungen att dra om banan på vissa ställen, de djupa hål som bildades var inte att leka med.(fick själv uppleva det…) Det var en fröjd för ögat att se Johan köra, och han var otroligt besviken över fastkörningen, han ville inte ens gå på prisutdelningen pga detta.(snacka om tävlingsmännniska!) Nu visade det sig att de hade priser i ungdomsklassen, och den vann han så klart. Johans Pappa Mats fick mottaga denna under jubel, och han såg bra stolt ut…(med all rätt)

Den andra ÖMK-aren som tog sig i mål denna kväll var just Elitmotionären Mats Westman(johans Pappa), även han svarade för en mycket bra körning, men körde fast rejält på nattetappen. Trots alla bekymmer slutade han på en 15-e plats i denna tuffa tävling, vilket är mycket starkt. Mats var som vanligt inte ens trött i mål, han ville köra fler varv!

Jag själv bröt pga elfel på första nattetappen. Xenonljuset slutade fungera, och då var det omöjligt att fortsätta.Närmaste tävling är nu annandagsenduron som är en fin tradition på julen, denna avgörs som en lagtävling i Umeå. Det kan ju var bra att köra bort lite julmat dessutom, om någon är intresserad av att följa med på denna så, slå en signal till mig.

Bilden visar Johan Westman, fotograf Sophia Jonasson från www.extremesweden.se

/Staffan Näsholm

INSERT IMAGE 283-image-2 HERE

INSERT IMAGE 283-image-3 HERE

INSERT IMAGE 283-image-4 HERE

INSERT IMAGE 283-image-5 HERE

INSERT IMAGE 283-image-6 HERE

INSERT IMAGE 283-image-7 HERE

INSERT IMAGE 283-image-8 HERE

INSERT IMAGE 283-image-9 HERE

INSERT IMAGE 283-image-10 HERE

INSERT IMAGE 283-image-11 HERE

!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *