SM Söderhamn

Helgen efter Östhammar var det dags igen för dubbeltävling i Söderhamn, det kändes faktiskt lite av en hemmatävling och Mats, Marcus och Johan kunde rulla iväg på fredag morgon mot Söderhamn. Själv hade jag lyckats boka in ett möte och hade turen att få sällskap av familjens nyaste medlem, Hampus (Anna & Nicklas var förstås också med) ner under eftermiddagen.

Middag i husvagnen för hela familjen.

Vi dök upp lagom till Marcus Preeride och slapp på det sättet depåbygget. Regnet hängde i luften och  vi fick alla krypa in i vagnen och äta middag. Anna & Nicklas skulle bo på BestWestern i Söderhamn men dröjde sig kvar bra länge hos oss i depån. Antingen är det vår mysiga husvagn som lockade eller kanske tävllandet, men kul var det att ha dom där.

Johan på endurosträckan.

Lördag morgon var som alla andra lördagar numera, frukost, dryck, piller & pulver, glasögon, tidkort och gud vet allt men vid start kl 9 var allt ordnat och  Johanna och Conny var på plats.

Nicklas Norman hade en bra helg och tog flera SM-poäng.

Fem varv skulle köras och varje varv bestod av fyra prov. Crossprov, gräsprov och två enduroprov. Under varje varv fanns det 10-15 minuters servicetid och jag skulle nog vilja säga att detta var den tuffaste tävlingen hittills. Men Johan kämpade på bra med jämna tider, motståndet var tufft och Johan låg under dagen runt 10:e platsen men  slutade på en elfteplats.

Det syns vad han jobbar med, pojken och nu kan jag ju inte säga att han brås på mamma för jag har ingen aning om hur man byter däck!

Eftersom det är en dubbeltävling ska hojen in i Par farme under natten. Förarna har 15 minuter på sig att serva hojen tillsammans med mekanikerna men däcken måste dom kränga själv. Till sin hjälp har han en Rapaconda, en typ däckkrängargrej och jag tror nog inte däcksbytet tog mer än 3-4 minuter. När hojen är inställd i Per Farme lägger sig ett lugn över depån. Grabbarna tar en joggingrunda och papporna startar grillen. En fin kväll blev det med dukat långbord i depån.

Pokalerna ramlar in på Joakim. Etta i 125-cup…

och trea i JMS 1-klassen.

Markus Norman trea i SM 1-klassen. M a o Team NDMX hade en riktigt bra dag!

Söndagen blev som en repris av lördagen men idag var det tungt för alla förarna. Gårdagens ansträngningar satt kvar i kroppen och dom var riktigt slitna. Johan kämpade på och blev 10:a under söndagens körning.

Stolta föräldrar och en stolt farbror övervakar lilla Hampus.

Mats kollar hojen och Anna kollar Hampus.

Full aktivitet under dessa 15 minuter som vi fick serva hojarna.

Tur att det finns hjälp ute i spåret. Johan med Conny och Marcus som gör en otroligt bra insats för teamet.

SM-serien lider nu mot sitt slut. Sista tävlingen är den 19 september i Vingåker. Till helgen blir det dessutom Mittendurocup i Bollnäs.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *