SM och USM i Skövde

Nu rullar tiden iväg så fort och tävlingarna avlöser varandra i ett raskt tempo. Nästan varje helg är vi iväg söderut och ibland vet man knappt var man är på väg nånstans.

Sista helgen i augusti var vi i allafall i Skövde, där USM för Marcus skulle gå av stapeln på lördag och SM på söndag. Väldigt bra upplägg för oss som kör båda serierna.

Johan som var förkyld bestämde sig för att stanna hemma och om han kände sig bättre ta tåget ner på fredagkväll, Marcus, Mats, Ezter och jag gav oss iväg på torsdagseftermiddan i så pass god tid så vi han med lite shopping på nerresa. Biltema och Jula, så kul……

Första stopp och övernattning i Tärnsjö, lite Tahimat, ett glas vin och en bra film gör dessa turer riktigt mysiga. Nästa dag passade vi också på att stanna på Karlströms, verkar alltid finnas nått vi behöver därifrån och sen stod vi på ner till Skövde med ett snabbt stopp i Örebro för att hämta ut lite medicin till Ezter som fortfarande inte var riktigt kry.

Mats och Leffe byte hjullager på Oskars hoj inför besiktning.Camilla övervakar och ser till att allt blir rätt…Sen får hon ta fram stora förbandslådan och plåstra om Mats.

 

Väl framme hände det som aldrig hänt för, vi var fört på plats i depån (vi brukar alltid vara sist på plats)men inom ort var alla på plats och denna gång var teamet förstärkt med Oskar Jonsson som skulle köra sitt första USM denna helg.

Snabbt byggde vi depån och sen njöt vi nog mest att det fantastiska vädret, en riktig värmebölja med 28 grader varmt och tropiska vindar. Killarna slet rätt ont att vandra runt på banan hela dagen men det är ju frivilligt:)

En ganska tidig kväll blev det, mest behövligt för familjen Jonsson som sträckkörde Sundsvall–Skövde under natten, med diverse punkteringar och annat strul.

Premiär för Oskar, vem som var nervösast vet jag inte, men bra gick det i allafall.

Lördagsmorgon är ju som vanligt, full fart….Första start var klockan 10.00. Banan bestod av fyra sträckor som var snabbåkta, på gräs och sand. Marcus tyckte banan var ganska fin men passade inte honom riktigt.

Denna gång blev det riktig startramp för USM också. Marcus i mitten.

Marcus blev 9;a av 31 startande, vilket vi som vanligt tyckte var bra men han själv var riktigt missnöjd. Nåväl, redan nästa dag skulle han ha möjlighet till revansch.

Marcus klar för start!Stor kalabalik utbröt när Oskar körde sönder kylarslangen, men som vanligt fixades det också.

På eftermiddan var det då lite fix med hojen också skulle Mats köra Preeride inför söndagens SM. Johan som fortfarande kände sig dålig bestämde sig för att stanna hemma så på söndagen skulle vi bara ha Marcus att serva. Gemensam grillning och samvaro på kvällen innan vi kröp i säng. På söndagen var det så dags igen…… Känns lite som ”Måndag hela veckan” men en massa upprepningar.Eftersom pappa kör preeride, brorsan är hemma så fick Marcus fixa grillen…

…och Leffe fick grilla….

Marcus skulle starta vid halv tio så lite lugnt kunde vi ta det på morgonen. I dagens tävling var det tre varv och en sträcka som skulle köras, och eftersom ett extreamprov hade lagts till bestod varje varv av fem sträckor.

Ny dag, ny start…

Lite support från pappa Mats och Åke.

I denna tävling tyckte han själv att det gick bättre och kunde efter 6 timmar gå imål på en 25:e plats av 40 startande.

Vår största supporter, Isak Jinton dök upp vilket är alltid lika roligt.

Så var det dags att rulla hemåt. Dåligt väder =regn, bilköer och lite trötthet gjorde att vi stannade innan Gävle och sov för att sen rulla hemåt på måndagmorgon.

Lilla Ezter hade trots att hon inte var så pigg trevligt med uppvaktande killar, Kim och Lasse. Dessutom fick hon äta hur mycket skinka hon ville enligt rekommendation från veterinär.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *