SM i Vingåker

Årets sista SM gick av stapeln i Vingåker förra helgen. För dom som inte vet ligger Vingåker vid Katrineholm. Vi drog iväg på torsdagseftermiddag i vanlig ordning, regnet öste ner när vi for men prognosen för helgen så bättre ut. Denna sista tävling var Nathalie också med och då passade vi på att stanna i Härnösand och kollade på en husvagn, men som vanligt dög den inte så jakten går vidare.

Natten tillbringade vi på en rastplats i Tärnsjö, ca 20 minuter från Sala.Lite vin och ost och sen sov vi gott. Mats och jag sov alldeles speciellt gott eftersom Johan och Nathalie bäddat åt oss. Dom har lite svårt att förstå varför vi måste ha en husvagn med fasta sängar till var och en. Så nu skulle dom minsann visa att det inte var så jobbigt utan bäddade som sagt åt oss, en gång. Sen fick jag göra det själv igen.

Johan och Niklas Norman klar för start på årets sista SM.

Vid 11-tiden nästa dag rullade vi in till depån, sist som vanligt men i hygglig tid. Grabbarna drog iväg för att gå sträckorna direkt och vi byggde depå, som vanligt. Eftermiddan gick fort, lite lunch och Ingrids fantastiskt goda blåbärspaj förgyllde dagen och  fort blev klockan fyra och det var dags för Pree ride. Eftersom det krävdes körkort på denna tävling fick Mats tillbaka uppdraget till hans stora glädje. Mitt emot oss i depån gick  banan med ett väldigt brant berg som skulle köras. Det var så när så man måste gå och titta men ack så  nervöst. Mats kom och Nathalie och jag blundade men han fixade det galant, nästan… ett omtag och sen var han uppe.

Nathalie och Marcus supportar i depån.

Efter middan var det som vanligt lite pyssel med tidkort, glasögon och sånt innan vi gick och la oss. Lördag morgon, grått och trist väder men inget regn. Johan startade 9,13 och skulle gå i mål 15,33. Fyra varv skulle köras och varje varv bestod av fyra sträckor med transporter i mellan.

Johan på sträcka 3.

Eftersom han inte kommit riktigt överens med sin 300 så bestämde han sig strax innan tävlingen att ta Marcus 125:a istället. Det var ett klokt beslut, inte bara att det gick bra han tyckte det var riktigt roligt att köra den och klagade inte en enda gång på nått utan var som en sol mest hela dan. Placeringarna på sträckorna var mellan sjätte och åttonde platsen mest hela dagen och slutade på en 7:e plats. Riktigt bra !Efter dagens tävling är Johan ganska säker på att det är dags att byta hoj igen.

Snabbt lastade vi för att hinna till Axmarbrygga innan halv åtta då vi hade bokat bord för middag. Conny som hjälpt till hela säsongen hängde med och vi avnjöt en fantastiskt god Rödtunga med gott vin till och en smarrig efterrätt. Vilken avslutning på helgen och säsongen.

Axmarbrygga som ligger mellan Gävle och Söderhamn är vårt nya favoritställe. Inte dumt alls.

en nöjd och glad Johan efter en bra genomförd tävling och ett glas vin gör det ju inte sämre 🙂

För dom övriga i teamet gick det också bra,

Joakim Grelsson blev 4:a i JSM 1 (samma som Johan)
Niklas Norman blev 14:e i SM1
Marcus Norman blev 8:a i SM1

 

Nu är Johans SM-säsong över men redan nästa helg är det avslutning på USM för Marcus, denna gång i Enköping.

 

När vi inte diskuterar enduro är det hundar som står på programmet. Det är Tyson som tillhör familjen Grelsson.och självklart är ju Ezter med…

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *