SM i Vimmerby

För en och en halv vecka sen var vi i Vimmerby för den 3:e SM tävlingen. Även denna hade körkortskrav vilket gjorde att Marcus valde att stanna hemma och rehabträna och köra hoj. Nathalie hade en spahelg med sina syskon och föräldrar så denna gång var det bara Johan, Mats och jag som for, och Ezter så klart, inte att förglömma. Väldigt rymligt blev det i både bussen och husvagnen men också väldigt tomt.

Var är sleven om inte i grytan ? Klart Ezter ska vara med.

Vi drog iväg vid nio-tiden och körde ända till Uppsala innan vi stannade för att äta lunch. Mats skulle in på Biltema så vi parkerade husvagnen och jag fixade lite lunch. Efter vi ätit tog jag med Ezter på en promenad bort till macken som ligger bortanför Ikea (typ 300 meter från där vi stod parkerade). Ester som legat still i typ 55 mil tyckte det var skönt att strosa runt lite. Vi såg hur bussen och husvagnen rullade ut från parkeringen men sen var dom som uppslukad av jorden.  När vi kom fram till macken var det lika tomt där, som tur var hade jag mobilen med mig så jag ringer Johan och diskret undrar om du kört fel ? Ett något svävande svar fick jag tillbaka att dom visste nog var dom var, frågan var, var jag var ? Trots att jag var väldigt tydlig i att visa var jag skulle gå och både Mats och Johan tydligt visade att dom visste var jag gick så är det nog bara att konstatera att ”hört men inte förstått” passar väldigt bra in på mina killar. Som tur var insåg dom när dom såg skylten Motorväg Stockholm att dom kört fel och vände tillbaka.

Tur att Mats opererat knäet annars hade han haft jobbigt

Vid sju-tiden rullade vi in på depån, både Normans och Grelssons var på plats och efter att Johan fått lite middag kunde killarna dra iväg ut i och ”gå banan”. Det blev en ganska tidig kväll, man känner sig rätt trött fast man bara suttit i en bil hela dan.

Fredagen dominerades av depåbygge, killarna forsatte att gå banan och Mats hade sin preeride klockan fyra. På kvällen blev det lite förberedelser och sen såg vi på Lets Dance innan vi gick och la oss.Nu när inte Nathalie var med fick jag fixa tidlapparna, och det gick ju utmärkt. Fast det ska inte bli nån vana:)

Lördagen var solig och varm om en lite blåsig. Conny och Johanna dök som vanligt upp på morgonsidan för att hjälpa grabbarna under dagen. Tävlingen invigdes storslaget värre med nationalsången och 9.22 startade Johan och sen var tävlingen igång, vid 16-tiden skulle det vara målgång.

Dags att rulla ner till startrampen.

Så var det Johans tur, Han fick denna gång starta ensam vilket är både bra och dåligt, dammar inte men ingen att jaga….

Johan hade problem redan från början, stötdämparna fungerade inte som dom skulle, vilket gjorde att hojen blev helt stum. Inte så bra i dom steniga småländska  skogarna. Hojen hoppade och studsade över alla rötter och stenar så Johan fick slå ner på tempot.

Mats hade fullt upp som vanligt men kunde ta sig en kopp kaffe emellanåt iallafall.

Det blev därför en ganska blygsam placering för Johan, en 23:e plats fick han nöja sig med. Nu måste problemen med dämparna lösas så ganska snabbt blev dom återigen packade och skickade till RG3 för genomgång.

Vår bästa depårivare är Johanna. Så himla bra!!

Vi rev depån snabbt och var på rull norröver redan strax förre klockan fem. Vi stannade till i Uppsala och köpte lite mat som vi sen tog med oss och lagade till i Tierp och fortsatte resan hemåt på tidigt söndagsmorgonen.

Väldigt glad Joakim Grelsson och med all rätt. Dagens 1:a i JSM 1…..

….och Race reportrarna dök upp direkt för att få sig en intervju.

Övriga resultat för NDMX teamet: Marcus Norman blev idag 10:a i SM1, Niklas Norman 9: i SM3

Nu är det uppehåll till den 28 maj då Marcus kör USM i Norra Hammar(Jönköping) och  29 då Mittendurocupen har premiär i Hudiksvall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *