SM i Söderhamn och Mittenduro i Njurunda

I slutet av september var det så dags för finalen i SM som iår också skulle gå av stapeln i Söderhamn. Efter alla mil i bussen kändes detta som en hemmatävling. Vi bestämde oss för att fara tidigt på fredagsmorgonen, och innan lunch var vi på plats. Vi ställde vagnen på plats, fixade lite lunch och sen drog grabbarna iväg för att gå banan.

Ezter, Nathalie och Anna

Solen sken denna dag och vi mådde rätt gott i en solstol med lite kaffe och lite annat. Fram på eftermiddan kom Anna, Hampus, Niklas och Nathalie. Hampus som älskar motorcyklar var alldelens lyriks och gick från motorcykel till motorcykel.

En riktigt nöjd kille här med resterna av hasplåten.

Efter Mats preeride och middag for Anna och Niklas till hotellet och vi kröp in i vagnen och gjorde vårt vanliga kvällspyssel med tidkort och sånt.

Grabbarna är klara för start

Lördagsmorgonen började som vanligt tidigt, Johan skulle starta strax efter halv tio och Marcus ca tio minuter senare och med en målgång 7 timmar senare. Lite kaos blev det direkt vid start då Marcus upptäckte att han tappat sin hasplåt när han tog ett varv på testslingan Trots att både Mats och Marcus tog en sväng runt hittade dom den inte och Marcus drog iväg utan hasplåt. Nu måste ”Mulle Meck”  tankarna igång för nu skulle det tillverkas en hasplåt innan nästa service.

Det gäller att se alla möjligheter och kunna fixa när man är teamchef.

Och som vanligt fixade Mats med Niklas hjälp till en hasplåt i blå hårdplats, väldigt fyndigt….sen rullade dagen på, med två förare blir det fullt upp, vi hann knappt sätta oss ner förrän nästa kom in och ville ha mat och dryck.

Mats hjälper Marcus Norman med att byta bromsbelägg.

Hampus tittade på motorcyklar och blev nästan hes när han brummade var gång han såg en hoj.

Johan Malm gjorde premiär i SM sammanhang och placerade sig på en 12:e plats i Breddklassen.

Denna dag var det också lite extra spännande för teamet,Joakim Grelsson hade denna dag möjlighet att ta SM guld i juniorklassen. Detta skulle dessutom bli den sista tävlingen för honom i vårt team för nästa år kommer han att köra för KTM Scandinavia. Riktigt kul för honom, trist för oss, och stor press på Marcus som tar över juniorpositionen i teamet.

Jocke Grelsson vinner SM guldet i JSM 1. Stort Grattis!

På dagens tävlings placerade sig Johan på en 12:e plats i SM1 och Marcus på en 16:e plats.

JohanMarcus

 

 

Årets sista tävling i cupsammanhang var avslutningen på Mittendurocupen i Njurrunda utanför Sundsvall. En lättsam och trevlig tillställning med bankett på kvällen. Eftersom starten gick först klockan ett så fick vi lite sovmorgon och sen rullade vi iväg söderut.

Mats, Marcus och Conny har kämpat runt i Mittendurocupen detta år.

Marcus som  kör i breddklassen startade strax efter klockan ett och Mats strax före halv två. Sen kunde jag ha en ganska gemytlig dag i solen med goa vänner. Med paddan i ena handen och stickningen i andra kunde jag hålla koll på resultatet och lite spännande blev det allt på slutet då Marcus tog sig upp på en 3:de plats.

Marcus 3:a idag och 4:a i cupen.

Den placeringen höll han in till mål och kunde därmed ta årets första pallplats. Ett riktigt bra slut på denna säsong med andra ord.

Banketten var som vanligt trevlig och god mat. Sen drog vi in till stan på en liten barrunda dock en ganska kort sådan innan vi kände draget av hotellsängen. Tack till familjen Jonsson för sällskapet!

Marcus och Oskar Jonsson på banketten, Marcus pokal tillhör dock Phillip Gunnari som blev 2:a i ungdomsklassen. Oskar blev totalt 3:a

Nu är det så dags för Gotland och som vanligt är frågorna många;
vem är snabbast i sällskapet och kommer Staffan överhuvudtaget att klara av att köra 5 varv och kommer Mats att göra om bragden att köra sex varv ? Men med säkerhet vet vi att Mats inte får soppatorsk eftersom han nu köpt en större tank.

Hela NDMX-teamet

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *