SM i Östhammar och Mittenduro i Hammarstrand

Nu avverkas tävlingarna i rask takt. 20 augusti var det dags för SM i Östhammar. Denna gång skulle Marcus göra premiär i stora SM och för oss medförde det att ha kolla på två förare, två hojar, massor med tider och en massa annat. Men som vanligt for vi i väg på torsdagseftermiddan och körde till Ångersjön där vi stannade för natten. Dagen efter for vi vidare och kunde rulla in på Lunda flygfält vi 12-tiden. Vi har nog alltid kört fel när vi ska till denna tävling så även denna gång fast felen blir mindre och mindre….nästa år tror jag nog att vi kommer att hitta direkt.

Mycke piller och pulver behövs under tävlingarna.

Killarna drog ju iväg direkt och vi ställde till vagnen och började lasta ur och bygga depån. Numera är vi riktigt samspelta så depåbyggande är rätt fort fixat. Efter lunchen som som vanligt bestod av mormors biffar gick Johan och Marcus iväg igen och vi andra lade omkull oss på soffan och somnade. Det var så skönt och kändes riktigt lyxigt. Hipp som happ var det dags för Mats att köra Preeride och därmed var siestan slut och det var dags att förbereda inför besiktning och sånt.

Mats gjorde allt för att skrämma upp killarna, genom att säga att detta var värre än Uddevalla.

Besiktning

Lördagsmorgon = tävling, alla uppe tidigt, febril aktivitet överallt. Vi tog det lite lungt, Johan startade vid 9,20 och Marcus efter halv 10. Men sen var det full fart. 4 varv skulle köras och varje varv bestod av 4 sträckor. Beräknad målgång för Johan var 16,20 och för Marcus 16,35, dvs nästan 7 timmars körtid. Östhammar är en ganska jobbig bana, det regnade dessutom under natten viket inte skulle göra det lättare.

Första gången för Marcus att rulla ut på en SM-bana

Precis när Marcus skulle starta upptäckte han att Johans transponder satt på hans hoj. En lite miss av mekanikern Mats. Frändén fick rycka in och fixa till…

Grabbarna körde på bra, Johan blev 12:a och fick därmed sina första SM-poäng detta år. Marcus kämpade på och blev 22:a.

Lite allmän service….

Sen upptäcktes att kopplingskoppan spruckit och det blev febril aktivitet i depån. Trots hjälp av både Conny och Nathalie blev det tidsprickar för Marcus,

Snabbt lastade vi och for hemåt, vi släppte av Johan och Nathalie i Sundsvall och sen for vi vidare till Hammarstrand där mittenduron körde en deltävling på söndagen. På väg hemåt upptäckte jag när jag kollade in startlistan att vi inte var anmälda…. Gick in på SvemoTA och skulle efteranmäla men det gick inte. Nu kunde jag valt att säga -Skit det går inte att anmäla, nu far vi hem men jag ringde förstås Frändén som lovade att efteranmäla dom.

Ganska nöjda grabbar iallafall. Mamma är iallafall nöjd:)

Kom fram till Hammarstrand sent, parkerade och kröp i säng. Sen var det bara att börja om, dock i mindre skala och lite lugnare. Klockan ett var det dags för start, det var lite regnigt och Ezter var lite dålig så jag håll mig mest i husvagnen. Spännande var det iallafall, Marcus låg 6:a efter nått varv men sen klättrade han uppåt och inför sista sträckan så låg han 3:a. Mats hade kommit i mål  och jag skulle precis springa upp till starten för att säga till honom att ta det lugnt då jag såg honom rulla ut på sista sträckan.

Premiär för iår , Pär Karlsson kör numera motion-39 och blev 5:a.

Mats blev 24:a i denna tävling. Numera nöjd även med det.Så nära en pallplats men ändå så långt ifrån. Nästa gång…..

Oturligt nog så fastade han på en rot och tappade tid precis lagom mycket för att tappa 3:e platsen och ramlade ner till en 5:e plats. Surt sa räven ! Men det kommer nya tävlingar, redan 6 dagar senare skulle det vara dags för USM i Skövde.

 

En kommentar på “SM i Östhammar och Mittenduro i Hammarstrand”

  1. PG skriver:

    Alltid lika roligt att läsa din fina blogg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *