SM i Östhammar, Mittenduro i Bollnäs, USM i Finspång och Mittenduro i Hudiksvall

  • Det har varit bråda dagar med tävlingar varje helg och ibland två på samma helg. Tävlingskalendern för andra halvan av maj har sett ut så här

20 maj SM i Östhammar
21 maj Mittenduro i Bollnäs
27 maj USM i Finspång
4 juni Mittenduro Hudiksvall

Östhammar är ju nästan som en hemmatävling för oss, så till denna tävling tog vi två bilar, främst för att Mats och jag måste jobba lite på fredagen men också för att på denna tävling skulle Anna och vårt barnbarn Hampus också följa med. Alla barnen åkte redan vid halv sju tiden på morgonen för att hinna ner och gå banan tillsammans med bröderna Norman. Mats och jag åkte vid 11- tiden. Lite bråttom hade vi eftersom Mats höjdpunkt är Pre ride-körningen. Vi körde på och var noga med att ställa in GPS:en eftersom vi alltid och då menar jag alltid kört fel när vi ska till denna bana. Flera gånger har vi kört på dom allra minsta och smalaste grusvägarna och då har inte Mats varit så god att tas med men denna gång körde vi raka spåret. Kunde förvisso kört en större och inte lika kurvig väg, men det var ju  iallafall ingen grusväg denna gång!

Egen KTM och efter Mats shopping-runda på Karlströms även egen KTM hjälm

Väl framme mötes vi som vanligt av Normans och våra telingar. Hampus som tagit med sin egen KTM cykel var lyrisk och och så klart glad att träffa ”mommo” och ”mo” . Mats som tränat på att vara sen med att byta om till Pre riden byte snabbt om och drog iväg och vi andra byggde klart depån och förberedde  grillen. Sen åt vi gott och satt och myste i en alldeles fantastiskt varm sommarkväll.

Pree Riden är kul tycker Mats och ibland också lite jobbig.

Vår depå plats kändes vid första anblicken som riktigt bra, nära till starten, nära till sträckorna och inte så rörigt runtomkring. Men det var innan vi insåg att besiktningen och ljudmätningen av 300 hojar med skulle vara 20 meter från oss. Hampus tyckte dock att det var kul att titta på alla motorcyklarna.

Lite snack med Isak Österberg som vi kör USM med

Lördagsmorgonen började vid 7-tiden på morgonen, Mats, Hampus och jag låg längst fram i vagnen så lite logistik blev det innan vi alla kommit upp ur sängarna, bäddat upp och fått fram frukosten. Men att sova 6 vuxna, ett barn och en hund var inga problem alls faktiskt.

Morfar Mats och Hampus väntar på frukost.

Marcus startade före Johan denna dag. Marcus 9,23 i JSM 1 och Johan 9,48 i SM 1. Fyra varv skulle köras och varje varv bestod av 4 sträckor och 2 service.  Det kändes som det skulle bli en rörig dag för oss i depån men vi hade ju förstärkning av både Nathalie och Anna. Lite strul ska det ju alltid vara och denna gång för att jag anmält Johan i fel klass men det ordnade ju Mats upp snabbt.Johan är klar för start.Marcus körde riktigt bra, t o m snabbare än brorsan, han orkade dock inte hålla samma fart genom hela tävlingen, vilket Johan gjorde (han körde väldigt jämna tider genom hela tävlingen) och i mål skilde det ca 1 minut på dom båda. Men väldigt spännande var det…. Johan blev 13:e vilket han var jättenöjd med och Marcus blev 16:e, snubblande nära SM-poäng igen.

Marcus

Johan

Hampus

Men på det hela var båda pojkarna nöjda och tyckte det hade varit en rolig tävling om än jobbig.  Roligt var det också att vår största supporter Isak Jinton dök upp och supportade i skogen och tog dessutom en massa bra kort.

Johan

Rutinerade depårivare är vi numera och ganska snart var vi iväg norrut igen. Middag blev det på favoriten Gävlebro där vi kunde konstatera att Hampus som varit som som en solstråle hela dagen hade fått feber och var jättedålig. Lite pannkaka och glass fick vi i honom innan det var dags att fara hemåt.

Marcus, Mats och jag skulle vidare till Bollnäs och premiären av Mittendurocupen.  Vid 9-tiden parkerade vi vår vagn bredvid vår fd teamkompis och numera fabriksföraren Jocke Grelsson. Vi var nog alla lite trötta så det blev en tidig kväll med en film och lite kvällsfika.

Lite trött blev han allt gubben. Men skam den som ger sig. Mats blev 19.e denna dag

Nästa morgon vaknade vi av guldhjälmarna körning utanför vårt fönster. Vi låg kvar och drog oss ett tag och sen var det dags att äta frukost. Denna dag hade jag bestämt att dom fick serva sig själva så jag ställde ut dryck, bananer, chips och energibars och sen satt jag mej med Jonssons och drack kaffe. Mycket trevligt!

Men när det var dags för start så stod man ju vid starten med vattenflaskor, skruvmejslar och andra bra och ha grejor, och det blev ju så spännande…. Redan efter första sträckan var Marcus 3:a efter Grelsson och Martin Larsson. Sen bröt Martin och Marcus var två:a med ganska god marginal, men allt eftersom sträckorna avverkades minskade marginalen men höll ända in i mål och Marcus fick kliva upp på pallen för första gången som Bredd-åkare.

1:a Joakim Grelsson, 2:a Marcus och 3:a Mikael Larsson

Marcus och Jocke

Sen for vi hem för några dagars jobb och omlastning för USM i Finnspång. Men redan på måndagseftermiddan började jag känna mig dålig, ont i halsen och ont i kroppen och på tisdagen började Marcus att klaga på halsont för att på onsdagen vara ännu sämre. Ingen feber men ont i halsen. Alvedon, halstabletter, te/honung och morfars kina-medicin allt för att försöka få bukt med förkylningen. Vi beslutade oss för att åka iallafall så på torsdagkväll for vi söderut igen och övernattade i Hedesunda. På fredagmorgon tyckte han att han mådde lite bättre i halsen men var däremot mera snuvig. Så vi fortsatte söderut med ett stopp på Karlströms i Sala.

Väl på plats i Finspång hade Camilla och Ola Nordin mutat in ett plats åt oss och våra andra USM-kompisar. Jättevarmt var det, typ 25 grader och på lördagen utlovades 27 grader vilket kanske kunde vara lite för varmt. Vi gjorde inte mycket, satt i solen och mådde gott. Depån byggdes upp snabbt och papporna pysslade lite med hojarna. Marcus låg mest i husvagnen men innan middagen gick han och tog en dusch och mådde mycket bättre vid middagen.

Vår depå som vi delade med Isak, Anton, Filip, Oskar och Albin. Duktiga pojkar allihopa.

Lördagmorgon, redan klockan halv åtta när jag var ut med Madicken var det jättevarmt. Det skulle bli jobbigt för våra ungdomar. Marcus gjorde sig klar och startade strax efter 10. Men det var för tungt för honom, han kämpade sig igenom 2 varv men sen sa både Mats och jag åt honom att bryta och det var ju ett klokt beslut och med facit i handen skulle vi ju stannat hemma. Men man hoppades ju att det bara skulle vara en snabbt övergående lite förkylning.

Kul har vi i allafall på våra resor.

Nåväl vad är 70 mil enkel väg ? Glatt for vi hemåt igen, var lite crazy och tog E4 genom Stockholm istället för Västerås/Sala. Väl hemma så har förkylningen hållit åtminstone mig hemma från jobbet även  denna veckan och Marcus är fortfarande inte bra heller.

Så i morse när det var dags för Mittendurocupen i Hudiksvall var det nära att han skulle vara hemma. Men han for och trots förkylning blev han 4:a i Breddklassen (låg 3:a inför sista sträckan) vilket var jättebra gjort. Mats blev 25:a vilket han var nöjd med fast han är ju nöjd bara han får köra nått annat än bussen:)

Nu är det SM i Vingåker på Lördag, då gäller körkortskrav så Marcus får stå över och då var Mats snabb och föreslå att han skulle kunna köra och Marcus får serva. Så på lördag gör Mats premiär i SM sammanhang och Johan står förstås på startlinjen.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *