SM i Östhammar

På nio dagar har vi nu avverkat tre SM-tävlingar. Depåpersonalen börjar nu bli lite sliten, kanske också förarna…

Nåväl den 20 augusti drog vi återigen söderut, denna gång till Östhammar. Eftersom vi börjat köra in oss på Högbacka rastplats blev det målet för kvällen. Men redan i Sundsvall fick vi ta en paus och tvätta buss och husvagn, förmodligen hade vi kört i en oljepöl för hela sidan på bussen och vagnen var full av olja. Men med lite avfettning och tvättsvamp blev bussen som ny igen och vagnen nyare!

Hela familjen tvättar bil, lite som i ”Vi hade allafall tur med vädret”

Väl framme på fredagförmiddag på banan ställdes depån i ordning och grabbarna gick banan, anmälde och besiktade och sen var det dags för middag och tidig kväll.

Marcus gjorde premiär som Pree ride förare och Mats kan känna sig sparkad från den uppgiften.

Diverse fix med glasögon och andra förberedelser inför morgondagen.

Lördag morgon var det fullfart igen och i dagens tävling skulle det köras fem varv och varje varv bestod av tre sträckor.  Johan hade rätt tufft motstånd och fick nöja sig med en helt okej 10:e plats.

Slitsam tävling med långa och jobbiga transporter. Johan pustar ut medans pappa Mats ser över hojen.

Marcus Norman tvingades bryta efter en rejäl krock med ett träd.

Nicklas Norman blev 10:a i dagens tävling.

Joakim Grelsson körde in på en nionde plats efter diverse strul.

Johan blev 10:a och ligger nu på en 9:e plats i JSM 2

Efter tävlingen hade jag låtit mig övertalas att stanna i Tierp och se på Dragracing. Eftersom Mats har ett förflutet även i denna sport var det ändå lite kul, man fick lite flashbacks och kände sig ganska nöjd att vi sålt allt och gått över till två-hjuliga fordon. Lustigt nog var det en hel del förare som fortfarande körde fast det är nästa 20 år sen vi slutade. Johan tyckte nog att det var rätt fjantigt att köra 5-6 sekunder när han precis avslutat sin tävling efter 6 tummar på hojen.Här får Johan en liten lektion i hur en dragracing motor fungerar utav Anders Magnusson som tidigare skruvat åt Mats.

Mikael Kågered tävlade även på ”vår” tid.

Härnäst är det dubbeltävling i Söderhamn och Mittenduro i Bollnäs.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *