Mittendurocupen i Bollnäs

Så var det då dags för näst sista Mittendurocupen för denna säsong. För övrigt vår sjätte tävlingen på lika många helger. Men likt alla andra torsdagar kopplade vi släppet och packade vi in oss i bussen och drog söderut. Denna gång till Bollnäs dvs inte så långt 🙂 så planen var ju att åka ända fram och kunna sova lite längre på lördagsmorgonen.

Som vid alla andra resor blev det ljudbok för Mats, TV för Marcus och själv håll jag koll på vägen för att vi inte skulle köra fel. Klockan tio var vi framme i Bollnäs och hittade dom pilarna som visade vägen till banan och hade det inte varit pilat så hade vi nog trott att vi var vilse igen. När vi så var framme var det inte mer än en liten vändplan där Fränden stod parkerad och en grusvägen som vi kom från där Grelsson stod parkerad. Tur att vi var ute i tid och kunde vända och backa och greja för att få vagnen åt rätt håll.

En lugn och harmonisk morgon i solskenet.

Liten mys med ost och kex och en film hann vi med innan det var dags att bädda och krypa till kojs. Var gång jag bäddar upp och bäddar ihop så längtar jag verkligen efter en ny husvagn där jag slipper det. Men det är en långdragen historia att hitta nått som passar oss alla.

Mats servar idag både hoj och förare, vet inte riktigt vad jag gjorde ??

Lördag morgon vaknar vi av febril aktivitet utanför där 101 bilar ska försöka samsas om denna grusväg. Eloge till klubben som fixade till det, kan inte varit så enkelt. Vi tog det dock lugnt, Marcus drog iväg och sprang efter frukost och missade därmed halva förarsammanträdet. Mats tog Ezter med sig och gick till nån omtalad stenbacke och missade hela förarsammanträdet. Men hur det var var klockan 11 och det var dags för start. Varvet bestod av två sträckor full med sten och rötter. En riktigt passande bana för Marcus. Ungdomarna  skulle köra 2 varv + en sträcka.

Så fina bilder tagna av Helena Nordlöf.

Marcus körde riktigt bra, hojen fungerade som en smäck och han vann sin klass med nästan fem minuter tillgodo till tvåan. Om man tittade på tiderna efter fem sträckor såg låg han i totalen (av alla åkare under hela dagen) sexa och körde topp fyra-tider på sin sista sträcka. Riktigt bra ! Nu är han laddad till tänderna inför sista USM om några veckor.

Nu återstår bara en tävling i cupen, ska det bli en sista pallplats då ?

Pappa Mats hade det lite tyngre. Han var riktigt slut på bitvis och jag tror han hade nån fundering på att bryta. Men han tjurades på och kom i mål som 21:a av 46 startande och då var han ju genast lite nöjd igen.

Än en gång tack Helena Nordlöf för dina fina bilder från skogen.

Ser ut att gå bra….

men skenet bedrar …. Nu är gubben trött !

Oskar Jansson från Timrå gjorde en vurpa på första sträckan och tappade 1,5 minut men stod ändå som vinnare med över 4 minuter till 2:an. Grymt bra kört!

Joakim Grelsson skulle i denna tävling få hårt motstånd från flera SM förare men inte ens SM-åkare kan stoppa denna grabb. Nästan 4 minuter till 2:an.

Vår egen Per Karlsson gjorde ett försök men denna bana var inget för hans cocktailåkning så han bröt efter 7 sträckor.

Conny Eriksson kämpade på, såg lite radiostyrd ut när han gick i mål men fick en 28:e plats denna dag.

Och likt alla andra lördagar var det nu dags för att packa, lasta och köra norrut igen (MAX i Sundsvall börjar nu också bli ganska bekant).

 

Härnäst är det SM i Vingåker för Johan som gäller. Det är den sista SM tävlingen för i år. Ska bli spännande.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *