Gotland Grand National

Till slut fick jag tid och ork att skriva ihop denna Gotlandsblogg, detta Gotland kommer ju att gå till historien och häckleriet kommer att fortgå långt in i nästa årtionde.Mats är glad att åter få ratta bussen söderut.

 

GGN gick ju av stapeln den 22 oktober så det är ju ett tag sedan. I år var vi riktigt många från Ö-vik som styrde kosan mot Gotland och intog Hotell Villa Borgen. Eftersom Mats börjar bli till åren och vill inte köra bil på natten var vi dom enda som åkte med kvällsfärjan. Men vi tog det lugnt ner till Nynäshamn under torsdagen och var i lagom god till på plats i färjelägret. I år var det bara familjen Westman dvs Johan, Marcus, Anna, Mats, jag och vårt barnbarn Hampus som skulle bo i penthouse (Nathalie som pluggar till sjuksköterska hade tenta och var hemma och pluggade).

Andra tycker det är spännande med flyg.Tur vi hade en vagn att lasta alla våra påsar på.

 

Efter en  lugn överresa med god mat och film var vi framme och numera går ju bussen nästan själv in till Adelsgatan.Anna och Hampus var redan på plats eftersom dom tog flyget (vi börjar redan nu och visar Hampus på livet som endurostjärna). Fredag morgon blev det en gemensam frukost och vi fyllde i princip hela frukostrummet.

Stor skylt så alla skulle hitta till depån…. och duktiga depåbyggare.

Gubbarna for ut till banan för att som vanligt kolla in Hästskon, bygga depå och Mats skulle ju shoppa lite. Vi tjejer hade en trevlig dag på stan också med shopping men inte alls i Mats klass. På kvällen blev det middag och den årliga tippningen av resultatet i gruppen. 99 % tippade på Johan, Marcus och Robin i toppen och Staffan och Mats i botten.

 

Har man svårt att bestämma sig kan man alltid smaka på bordsgrannarnas mat.

Lite pyssel blev det på kvällen.

Sen var det dags att gå hem och fixa med brillor och vattenflaskor och annat viktigt. Man kan väl säga att Nathalie saknades för Johan var väldigt ”på ett ungefär”, så det mesta kändes defust med flaskor och glasögon mest överallt. På lördagsmorgonen var jag uppe tidigt och fixade kaffe, kokade makaroner och gjorde köttbullar till pojkarna och allt eftersom kom alla upp och klockan halv sju drog vi iväg. Klockan nio skulle Mats, Conny, Robin, Martin, Andreas och Alexander starta, dom snabba och Staffan skulle starta klockan tolv. Så pojkarna och jag tog en liten lur i bussen när Mats dragit iväg och vid halv nio gick dom till hästskon för att kolla och jag sökte mig till depån. Även detta år hade dom lyckats att få en bra plats, bra jobbat tycker vi i serviceteamet som även detta år bestod av Barbro och jag.

Härlig morgon ute vid starten, hela och rena killar.

Starten gick och man kunde lätt förstå att det var lerigt i hästskon för dom flesta var riktigt leriga och man fick en känsla av att timmarna i tvättstugan skulle bli många detta år. Det rullade på som vanligt, vi väntade och väntade och när man minst anade dök det upp nån som skulle tanka ibland hjälpte vi andra också som vi trodde tillhörde vårt gäng.

Martin får lite tankhjälp av Marcus

 

Våra elitåkare kom och gick, åt och drack, Staffan som vanligt kolugn och kunde ju inte låta bli att slänga iväg några gliringar till Marcus och Johan som gav svar på tal.

Johan och Marucs bjuder Staffan på mat, nått dom kanske kommer att ångra:)

Anna och Hampus som åkt buss ut till banan med Patricia och lilla Ebba (Alexanders sambo och dotter) kom till depån för lite blöjbyte och matning. Hampus som älskar motorcyklar hade ett eldorado med 3000 motorcyklar körandes överallt.

Patricia och Anna gjorde det bra som kånkade runt på sina telingar hela dagen. Å tack Emma för alla bilder. Sjukt många!

Vid halv tolv var vi då tvungen att ta oss ner till elitdepån. Mina älskade söner glömde bära ner bensin, verktyg och annat så vem fick bära ner det ? Jo undertecknad med hjälp av Barbro och Malin. Elitdepån skulle vi dela med bl a Anton Rosendahl från Gävle. Väl på plats kunde vi följa grabbarna via mobilen och såg att dom kommit iväg alla tre.

Anton fick tankhjälp av pappa Tomas och Mats.

 

Först förbi varvningen var så klart Johan och ett tag efter ser vi Marcus komma körandes in i depån och hade tappat kopplingen. Likt två bimbos stod vi där men som tur var kunde vi ta hjälp av Thomas som gjorde sitt bästa för att lösa problemet och som vanligt funderar man på vart pappa Mats är och varför han måste tävla. Men som ett brev på posten dök han upp och kort därpå kom både Martin och Robin ångande för att hjälpa till. Martin är ju som en levande Mulle Meck  och inom kort kunde Marcus dra iväg. Tyvärr tappade han nog tio minuter pga av detta och massor av energi.

 

Marcus i Hästskon, inte så besvärlig längre….

Johan tuffade på och när kramperna släppte plockade han placering efter placering. Han kunde gå imål som 22:a i sin klass och som 60:e totalt av 2536.

Johan i hästskon

 

Marcus som tappat hela loppet i depån blev 82 i sin klass och 624 totalt. Staffan däremot som vi alla räknat ut blev med sina 3 träningar på hoj detta år 154:a i sin klass och 478 totalt. Hatten av! Imponerande om det än sved en del för vissa i familjen. Skulle nästan kunna säga att du är bäst, men det kanske är att ta i.

Lugnt och stabilt men ack så snabb allas vår Staffan

Nåväl, när alla gått imål fick vi bära upp alla grejor igen till bussen, som tur var träffade vi på Gunnari´s som skulle hämta Mittenduropokalen i vår buss, så då fick vi lite bärhjälp. Trötta, nöjda och besvikna killar väntade på oss i vid bussen och efter en snabb lastning bar det av till hotellet.

En ovanligt trött Johan efter målgång

En nöjd och en besviken. Revansch blir det nästa år Staffan!

Till slut fick Hampus också sitta på hojen, övervakad av Johan

 

När alla hade duschat sprangs det ut och in i alla hotellrum och varje lite vattenpöl analyserades i vanlig ordning. Vi andra som bara var trött fick vila en stund innan det var dags för middag på GA Masters. I år var vi 17 stycken + 2 små barn och tog därmed upp nästan halva restaurangen. God mat , trevligt sällskap med många skratt och dessutom den stora prisutdelningen för tippningen.

 

Årets resultat blev alltså

1 Johan Westman, 60:e

2 Robin Östfalk, 299:e

3 Staffan Näsholm, 478:e

4 Alexander Grangård, 564:e

5 Marcus Westman, 624:e

6 Conny Eriksson,670:e

7 Mats Westman, 699:e

8 Martin Jonsson, 955:e

9 Andreas Thungren, 1647:e

Vinnare i årets tippning blev Barbro. Stort Grattis, tänk att både du och Staffan vann !

Alexander Grangård blev nog den första att simma i hästskon.

men inte den sista, här är Robin på väg ner i dyn.

Här kommer min man…..(i mitten med vit hjälm)

Än slank han hit……..….å en slank han dit….…men till slut kom han iväg.

Galet många i hästskon denna dag.

Efter middagen tog Marcus och jag Hampus med oss hem och dom andra drog på krogen. Jag gissar att vi hade det mysigast:) På söndagsmorgonen drog dom flesta hem. Johan åkte med Staffan och Barbro. Anna och Hampus var ganska trötta så dom tog det lugnt i lägenheten medans Marcus och Mats for och tvättade hojarna och jag gick en sväng på stan.  På eftermiddagen skjutsade vi Anna och Hampus till flyget och sen tog vi det bara lugnt. Vi spelade lite Bingolotto och sen gick vi ut och käkade. Lugnt och stillsamt måste jag säga men ack så välbehövligt.

 

Nu väntar årets sista tävling, Njurrundakåsan. Den går av stapeln på lördag och sen blir det fokus på julen och allt vad det innebär.

Vår älskade Ezter har somnat in och finns numera i hundhimlen.

 

 

 

 

 

 

 

3 kommentarer på “Gotland Grand National”

 1. Staffan skriver:

  Vilket härligt gäng vi är, ytterligheter i både träning och oträning….

  Längtar redan till nästa år, lika bra Mats och Marcus
  Vänjer sig va bakom?

  Tack till alla inblandade, och Babs för att du trodde på min förmåga!

 2. PG skriver:

  Eva Lena du är en Bob Dylan på att skriva?????

 3. ewn skriver:

  Nu ska Njurunda kåsan köras ska bli kul, men då man ser bilderna, så längtar man till nästa år?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *