Final i Mittendurocupen

Lördagen den 10 oktober, vårt kära barnbarn Hampus blir 2 månader gammal och vi ser nu slutet på denna säsong som började i Vimmerby för ganska precis 5 månader sen.

Nästan så att morfar blev lite shopingsugen, men kanske lite för tidigt ännu….

Nu är det alltså dags för finalen i Mittendurocupen som iår går av stapeln i Hudiksvall. Eftersom det är bankett med prisutdelning så hade vi denna gång lyxat på med hotell.
klockan sju på lördagsmorgonen lämnade vi gården som vanligt enl plan och rullade in på banan strax efter halv tio. Anton, Susanne och Robert var redan på plats och strax efter dök Conny och Johanna upp.

Grabbarna är klar för start. Sista året som ungdom. Nästa år är det Junior som gäller.

Till slut fick papporna visa vad dom gick för och göra rätt för namnet Mekaniker. Snabbt lagades Antons punktering och han kunde fortsätta köra.

Klockan 11 var det klart för ungdomarnas start, Marcus var taggad men behövde egentligen bara ta sig igenom tävlingen för att vinna totalen. Men som vanligt gick det bra för honom och han tog utan problem ytterligare en första plats med två och en halv minuts ner till andra platsen. Anton gick ut start och låg 2:a efter första sträckan men hade sen oturen att få punka som papporna visserligen lagade illa kvickt men efter det var det tufft att komma igen och Anton slutade på en 4:e plats denna dag.

Marcus vann både dagens tävling och totalen i ungdomsklassen E1U

Klockan ett var det dags för nästa start. Mats var ganska taggad också men har under en lång tid haft ont mest överallt, är det inte knä så är det handleden eller nacken eller varför inte en stukad tumme. Zonsalva och liknande är en poppis produkt i vårt hem numera. Men Mats är ju som en duracellkanin, han mal på och efter första sträckan var han 27:a men han körde på och slutade på en 22:a plats. Lite besviken var han dock att han blev slagen av Christian Fagerström från Umeå, dom har ju haft en fight under flera år, så nästa är Christian får du se upp då är han på G igen och revanssugen. Conny blev 24:a, snart ikapp Mats han med…. var ska det sluta ?

Mats är oftast nöjd med sin insats tills han läst resultatlistan. Conny körde jättebra och eftersom Mats är i åldern ”the older I gets, the faster I was” så är det kanske omkastat i resultatlistan nästa år.

 

Efter tävlingen slut drog vi till hotellet där gubbarna och grabbarna bastade och badade och vi mammor vilade. Klockan sex var det dags för middag och detta år var den förlagd i personalmatsalen på Huddig. Riktigt trevlig och god mat och dryck.

Pokalerna och vinsterna haglade över vårt bord. Robert fick tag på Per Karlssons pokal och höll krampaktigt fast vid den…..

tills Mats fick tag på den och fick sig en flasch back till Glansdagarna i Norrcupen

Joakim Grelsson och Marcus vinnare i sina respektive klasser och dessutom obesegrad på alla deltävlingar under året.

Som vanligt prisutdelning efter maten, fina varupriser och nån liten tår i pappa Mats öga. Efter prisutdelningen var det lottdragning och både Mats och Marcus vann en regnjacka. Vid 10-tiden var vi rätt nöjd och tog taxi tillbaka till hotellet. Vi lämnade av grabbarna i foajén på hotellet medans vi själva slank in på och tog en öl på närmaste bar.

Efter frukost på söndag for vi hemåt och tog oss en tur på Ikea. Så många gånger vi passerat Birsta på dessa fem månaderna men aldrig stannat.

Närmast väntar nu Gotland, GGN. Vi är i år 17 stycken som åker ner och alla bor vi på Villa Borgen, ska bli riktigt trevligt. Förare i år är

Marcus Westman, lilla GGN
Mats Westman, Motion 50 +
Johan Westman, Junior
Robin Eriksson, Motion 15-29 år
Martin Jonsson, Motion 15-29 år
Staffan Näsholm, Senior !!?
Robert Johansson, Motion 40-49 år
Anton Johansson, Motion 15-29 år
Conny Eriksson, Motion 40-49 år
Johan Malm, Senior

//Eva Lena

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *